За розстріл цивільних на Київщині заочно судитимуть російського нацгвардійця

Дата: 29 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно до суду скерували обвинувальний акт щодо російського військового, якому закидають розстріл цивільних автівок на Київщині у 2022 році. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Фото: Нацполіція

Імені підозрюваного не називають, але раніше ZMINA зазначала, що йдеться про Антона Гаріна.

Події, участь у яких закидають Гаріну, трапилися 25 лютого 2022 року, коли російські війська в Гостомелі з усіх видів озброєння розстріляли 12 цивільних автомобілів. Тоді вбили 11 людей, а ще 15 поранили.

“Серед постраждалих – уродженець Чернігівщини, який рухався на власному автомобілі, намагаючись евакуювати з Гостомеля. В цей час ворожі війська відкрили вогонь на ураження. Чоловік отримав тілесні ушкодження у вигляді численних вогнепальних поранень в області лівого плеча та передпліччя”, – розповідають у поліції. 

У 2022–2023 роках сімом росіянам, які можуть бути причетними до розстрілів, уже оголосили про підозри в порушенні законів та звичаїв війни. Наказ обстріляти авто вони отримали від командира Олега Потопальського

Якщо суд визнає Гаріна винним, то він може отримати довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, що комісія з розслідування порушень в Україні, уповноважена Радою ООН з прав людини, виявила закономірність нападів росіян на цивільних у Харківській, Київській та Сумській областях, коли ті перебували під тимчасовою окупацією. Відбувалися ці напади під час пересування людей. 

В усіх випадках жертви були в цивільному одязі, не мали зброї та їхали на авто, деякі з яких навіть мали напис “діти” на вікнах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter