Заочно підозру отримав мертвий росіянин, який на очах у солдатів розстріляв цивільну родину на Київщині

Дата: 10 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним убивством, повідомили російському військовому, який міг убити цивільну родину на Київщині. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Фото: Книга катів українського народу

Імені підозрюваного не називають, але за викладеним фото можна знайти в “Книзі катів українського народу” російського військового командира Олександра Хоменка

У березні 2022 року росіяни розмістили свої артилерійські установки в житловому комплексі “Континент”, щоб гатити по Ірпеню. Під час однієї з таких атак поранення отримала 24-річна жінка, яку привели на територію одного з приватних будинків неподалік місця дислокації росіян. 

“У момент, коли власниця будинку почала надавати потерпілій першу медичну допомогу, на подвірʼя ввірвався озброєний командир російських артилеристів і розстріляв обох жінок та власника будинку”, – розповідають слідчі. 

Злочин підозрюваний вчиняв у присутності підлеглих солдатів, щоб продемонструвати, що можна безкарно вбивати цивільних, стверджують правоохоронці. 

Судячи з матеріалів іншої справи, де фігурує підлеглий підозрюваного, Хоменка вбили на Київщині. Через це його підлеглий гуляв містом та шукав, кого вбити заради помсти. Інформація щодо загибелі Хоменка є й у його профілі в “Книзі катів українського народу”. 

Якщо суд визнає росіянина винним, то він може отримати довічне. 

Нагадаємо, що цьогоріч ідентифікували двох росіян, які розстріляли цивільного в Бучі поблизу ЖК “Континент”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter