Довічне загрожує росіянину, який задля розваги міг убити чоловіка в Бучі

Дата: 10 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним убивством, повідомили російському військовому, який міг убити цивільного чоловіка на Київщині. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Фото: Книга катів українського народу

Імені підозрюваного не називають, але за номером військової частини в “Книзі катів українського народу” можна знайти профіль Циренжапа Будаєва. Світлина підозрюваного, що виклали слідчі, ідентична фото з бази російських військових. 

Слідчі кажуть, що в березні 2022 року, коли частина Київщини перебувала під російською окупацією, Будаєв прийшов до підвалу цивільного будинку в Бучі, на вулиці Яблунській, де ховалися люди. 

“Увірвавшись туди, він почав погрожувати беззбройним мирним мешканцям автоматами і наказав одному з них – 46-річному місцевому мешканцю – зібрати всі мобільні телефони присутніх та винести їх на вулицю для перевірки. В момент, коли чоловік виконав вказівку, російський військовий розстріляв його з вогнепальної зброї”, – розповідають правоохоронці про день убивства.  

Після цього підозрюваний кинув у підвал з людьми гранату, внаслідок чого тіло загиблого понівечило, але інші дивом не постраждали.

Опитані свідки зазначають, що в день убивства підозрюваний ходив містом і розповідав, що дуже засмучений смертю свого командира Олександра Хоменка, ім’я якого зазначено в підозрі. За словами людей, Будаєв шукав того, кому може за це помститися та в такий спосіб розважитися.

Якщо суд визнає росіянина винним, то йому загрожуватиме довічне позбавлення волі. 

Нагадаємо, що до 12 років в’язниці заочно загрожує росіянину, який тримав людей у холодильнику в аеропорту Гостомеля. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter