Заочно 15 років за ґратами в Україні отримав “найбідніший депутат” російської Держдуми

Дата: 16 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Івано-Франківський міський суд визнав винним у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України й заочно запроторив за ґрати чинного депутата російської Держдуми. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: вікіпедія

Імені засудженого в ОГП не називають, але його особу не приховують слідчі-есбівці.

Йдеться про Антона Ткачова – він є членом партії “Нові люди” в Росії, а тамтешні журналісти торік називали його “найбіднішим депутатом” Держдуми, бо офіційно він декларував не багатомільйонні статки як інші його колеги, а трохи більш ніж 1,1 мільйона рублів. З поточного року Путін дозволив російським посадовцям більше не публікувати своїх декларацій з награбованим із бюджету, бо “їм лінь”

За підтримку агресії проти України Ткачова внесли як до українського санкційного списку, так і до списків у ЄС, Великобританії, США, Канаді, Швейцарії, Австралії, Японії та Новій Зеландії. 

Прокурор у суді в Івано-Франківську довів, що Ткачов “за попередньою змовою групою осіб вчинив умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків”. Російський депутат за кілька днів до початку повномасштабного вторгнення Росії підтримав “ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу”  між РФ та бойовиками на окупованих Донеччині та Луганщині. 

Саме після ратифікації цього “документа” Росія розпочала повномасштабні бойові дії в Україні. 

Окрім 15 років за ґратами в Ткачова також заочно конфіскували майно. 

Засуджений не єдиний депутат російської Держдуми, щодо якого відкрили провадження в Україні. Серед інших таких його колег: 

  • Олександр Бабаков – окрім голосування за анексію частин Херсонської та Запорізької областей, він разом з іншими особами є кінцевим бенефіціаром групи енергетичних компаній VS Energy. Йому загрожує довічне.
  • Віктор Водолацький – він торік на камери російських пропагандистів, перебуваючи на Луганщині, віддав команду заряджати гармату та стріляти по позиціях українських Сил оборони.
  • Олексій Журавльов – йому загрожує  покарання за заклики до “денацифікації” та вбивства двох мільйонів українців.
  • Адам Делімханов – він командував штурмом “Азовсталі”. 

Деякі, як і Ткачов, уже отримали свій вирок українського суду, наприклад Дениса Майданова також заочно відправили на 15 років за ґрати. Майданова в Україні переслідували ще до 2022-го. Річ у тім, що він вважає себе співаком, а тому їздив виступати на концерт, присвячений відкриттю незаконно збудованого мосту через Керченську протоку, порушивши цим українські закони. 

Нагадаємо, що всі вищезгадані російські високопосадовці є підозрюваними в магістральній “справі 24 лютого”, список яких ведуть в Офісі генерального прокурора. Переглянути перелік можна за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter