Замість мертвої доньки російського ідеолога Дугіна нагороду від Асоціації журналістів Чорногорії отримав пропагандист Соловйов

Дата: 24 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Асоціація журналістів Чорногорії вручила нагороди російським пропагандистам: телеканалу “Спутник-Сербия”, журналістці, доньці пропагандиста Олександра Дугіна Дар’ї (посмертно), а також до 150-річчя журналістики в Чорногорії відзначила Спілку журналістів Росії.

На це звернула увагу громадська діячка, президентка Асоціації PROI (Боснія та Герцеговина) Уляна Бах.

Володимир Соловйов, Дар’я Дугіна

“Асоціація журналістів Чорногорії, відзначаючи свій день 23 січня, вручила цьогорічні нагороди: телеканалу “Спутник-Сербия” як найкращому інформаційному порталу, Дар’ї Дугіній як журналістці, монумент 150-річчя журналістики в Чорногорії (1871–1922) журі присудило не менш ніж Спілці журналістів Росії… Кремль окупує Балкани”, – написала активістка на своїй сторінці у фейсбуку.

Як відомо з публікації на сайті Асоціації журналістів Чорногорії, на заході був присутній посол Російської Федерації в цій країні Володимир Масленніков, який “подякував організаторам за ініціативу показати тісні історичні зв’язки та культури близьких народів”.

Росіянин відзначив той факт, що Асоціація ухвалила рішення посмертно нагородити Дугіну. Нагороду за неї отримав російський пропагандист Володимир Соловйов. Останній вручив подяку від Федерації журналістів Росії президенту Асоціації журналістів Чорногорії Тихомиру Бурзановичу.

Водночас Пен-центр Чорногорії засудив вручення нагород російським пропагандистам, назвавши ситуацію “скандальною”. 

Тут заявили, що нагороди отримали “головні герої Путіна” і що це “не просто поодинокий випадок”. На переконання членів центру, таке неприпустимо, “коли весь цивілізований світ симпатизує стражданням України, що вже майже рік протистоїть агресії Путіна та його планам щодо зникнення України та українського народу”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російська пропаганда посилила інформаційну діяльність у Польщі, стверджуючи, що економічна ситуація в країні постійно погіршується через нібито політику уряду, який підтримує Україну.

Також у Брюсселі під час Форуму ЄС-Україна “Протидія російським фальшивим наративам” три неурядові організації з Литви, Польщі та України представили спільний звіт, у якому висвітлили виклики, пов’язані з російською дезінформаційною та пропагандистською діяльністю в країнах Люблінського трикутника.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter