Замах на казахських опозиціонерів Айдоса та Наталю Садикових: слідчі відкрили провадження

Дата: 18 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею про замах на вбивство щодо стрілянини в Шевченківському районі Києва. Невідомий відкрив вогонь по автівці казахських опозиційних журналістів Айдоса та Наталі Садикових. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Потерпілий разом із дружиною живуть в Україні з 2014 року та мають статус біженців, кажуть слідчі. Чоловік наразі перебуває в лікарні у важкому стані, жінка не постраждала. 

Нападника все ще розшукують. Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в Києві. 

Садикова разом із дружиною Наталією на батьківщині переслідували за критику влади. 

Фото: qazpolit.org

Нагадаємо, нещодавно командир Грузинського легіону Мамука Мамулашвілі заявив, що його отруїли кількома речовинами, тож він звернувся до правоохоронців щодо цього. Легіон, очолюваний Мамулашвілі, у РФ оголосили терористичним, а самого військового оголосили заочно в розшук у країні та внесли до переліку терористів та екстремістів. Переслідують Мамулашвілі й на батьківщині в Грузії. 

Дослідники вже кілька років кажуть про транснаціональні репресії – переслідування авторитарними країнами своїх критиків за кордоном. Детальніше про це можете почитати за посиланням.

Правозахисники не вважають Україну безпечною третьою країною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter