Закон про медіа планують ухвалити восени – народна депутатка Євгенія Кравчук

Дата: 02 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Нардепи планують ухвалити законопроєкт про медіа у двох читаннях восени, а 1 грудня цей закон має підписати президент України.

Про це заявила заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук під час круглого столу в Укрінформі.

Джерело: bezknopok.comments.ua

Народна депутатка зауважила, що якнайшвидше ухвалення документа – пряма відповідальність депутатів, оскільки ефективний закон про медіа є однією з вимог Євросоюзу в контексті початку перемовин щодо членства.

Наразі обговорюється, як саме зміни до закону будуть імплементовані, сказала вона. Водночас Кравчук запевнила, що зміни “врахують Директиви Європейського Союзу на 100%”. Серед найважливіших – додаткові вимоги стосовно інклюзії для кращого медійного споживання людьми з інвалідністю, а також директиви щодо реклами.

Нардепка уточнила, що закон містить розділ, який стосується агресії РФ та захисту інформаційного простору України: він прописаний Конституцією та є обов’язком кожного громадянина.

Експерти зазначили, законопроєкт про медіа має один з найвищих показників відповідності серед євроінтеграційних законів. Зокрема, редакція першого читання від 2020 року відповідала європейським вимогам на 85% і була схвалена представництвом ЄС.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що нову редакцію законопроєкту про медіа скерують до Європейської комісії (ЄК), яка має оцінити, чи імплементує документ рекомендації Євросоюзу щодо медійної реформи в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter