Захист Мангера викликав поліцію до зали суду

Дата: 17 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Захист підозрюваного в замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк Владислава Мангера викликав до зали Печерського районного суду Києва поліцію. Правоохоронці не випускають із зали Мангера, хоча він, за словами адвокатів, не вважається затриманим. 

Про це розповів адвокат Дмитро Ільченко, повідомляє “Українська правда”.

Фото: Стас Юрченко, Ґрати

За його словами, близько 10:20 п’ятеро людей у масках і з шевронами СБУ привели Мангера в залу і помістили до скляного боксу. Суддя дала вказівку звільнити Мангера, а після цього оголосила перерву до 13:00 і пішла. Із зали засідань спробував вийти й Мангер, але силовики в масках перегородили вихід і не випустили його.

Ільченко підкреслив, що його підзахисний не затриманий, а прокурор на пряме запитання, чи затримано Мангера, не відповідає. За словами адвоката, правоохоронців, яких вони викликали до суду, теж не пускають люди в масках і з шевронами СБУ.

Також захисник Мангера розповів, що працівники СБУ нібито викрали його підзахисного та тримали всю ніч без їжі в “якомусь приміщенні на Аскольдовому провулку”, де розташований слідчий ізолятор СБУ. 

“Його там ніяк не оформили, відібрали ремінь та хрестик і так залишили на ніч. Його не годували ні ввечері, ні вранці, тобто це означає, що його там не ставили на облік у цьому закладі. До нього дійсно викликали лікарів. Лікар встановив гіпертонічний криз і підвищення тиску 150 на 100, дав таблетку і поїхав. Пан Владислав ніч не спав. Там було ліжко, але за таких умов він не міг заснути. Чому він там перебував, ні йому, ні нам ніхто не пояснив”, – розповів Ільченко. 

Нагадаємо, що захисники Владислава Мангера подали клопотання про відвід судді, який розглядає запобіжний захід для нього в Печерському суді Києва. До цього суд дозволив затримати Мангера для приводу. За версією слідства, за попередньою змовою з Левіним він організував заподіяння тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, які призвели до її смерті. Водночас родина Катерини Гандзюк, її адвокати та соратники-активісти заявляють про ймовірність того, що справа розвалиться в суді, тому що слідство не використало весь час на розслідування, який воно мало, низку клопотань сторони потерпілих не задовольнили, а частина фігурантів відмовилася дати свідчення.
 
Як відомо, досудове розслідування в справі вбивства Гандзюк продовжили до 29 липня через нові обставини.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter