Справа Гандзюк: Мангера дозволили арештувати та привести до суду

Дата: 16 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про надання дозволу на затримання підозрюваного в замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк Владислава Мангера для його приводу до суду.

Про це повідомили на сторінці ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

Друзі! У нас хороші новини: щойно в Печерському суді м. Києва було винесено рішення про надання дозволу на затримання…

Опубліковано Хто замовив Катю Гандзюк? Понеділок, 15 червня 2020 р.

Печерський суд Києва дозволив примусово доставити Мангера до суду 12 червня, однак цього не робили нібито через стан здоров’я чоловіка, який перебуває в лікарні. 

Незалежний експерт, якого залучили прокурори, з’ясував, що Мангера можна транспортувати до Києва в присутності лікаря, адже стан його здоров’я абсолютно дозволяє йому подорожувати до столиці. В Офісі генпрокурора додали, що підозрюваного мають протягом 36 годин доставити до слідчого судді для розгляду клопотання прокурора про зміну йому запобіжного заходу на тримання під вартою без можливості внесення застави.

Прокурор ухвалив рішення звернутися до суду через спроби незаконного впливу Мангера на свідків.

Нагадаємо, що досудове розслідування в справі вбивства активістки Катерини Гандзюк продовжили до 29 липня через нові обставини.

За версією слідства, Мангер підозрюється в тому, що за попередньою змовою з Левіним організував заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілій, які призвели до її смерті. Водночас родина Катерини Гандзюк, її адвокати та соратники-активісти заявляють про ймовірність того, що справа розвалиться в суді, тому що слідство не використало весь час на розслідування, який воно мало, низку клопотань сторони потерпілих не задовольнили, а частина фігурантів відмовилася дати свідчення.

Як відомо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою. 27 квітня 2020 СБУ заявила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter