Справа Гандзюк: Мангера не доставили до суду нібито через стан здоров’я

Дата: 15 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Підозрюваного в замовленні нападу на Катерину Гандзюк Владислава Мангера не доставили до Печерського райсуду Києва, де йому мали обирати запобіжний захід, бо він перебуває в лікарні.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Ільченко.

В кардиологический диспансер зашло несколько сотрудников горотдела полиции для вручения привода Мангеру на завтрашний…

Опубліковано Александром Власовим Неділя, 14 червня 2020 р.

Печерський суд Києва дозволив примусово доставити Мангера до суду 12 червня. Того дня підозрюваний також не прийшов на засідання. 14 червня на своїй сторінці у фейсбуку адвокат Мангера повідомив, що його підзахисний перебуває в кардіологічному диспансері. Співробітники поліції та прокуратури приїжджали туди, щоб привести підозрюваного до суду, однак, як згодом розповів Ільченко, отримали довідку від лікаря про те, що доставлення Мангера “неможливе з огляду на стан його здоров’я”. Адвокат додав, що правоохоронці приїжджали та казали, що вони мають заяву про те, що медичний документ нібито підроблено, однак лікар Мангера поспілкувався з ними й повідомив, що особисто видав довідку.

Нагадаємо, що досудове розслідування в справі вбивства активістки Катерини Гандзюк продовжили до 29 липня через нові обставини.

За версією слідства, Мангер підозрюється в тому, що за попередньою змовою з Левіним організував заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілій, які призвели до її смерті. Водночас родина Катерини Гандзюк, її адвокати та соратники-активісти заявляють про ймовірність того, що справа розвалиться в суді, тому що слідство не використало весь час на розслідування, який воно мало, низку клопотань сторони потерпілих не задовольнили, а частина фігурантів відмовилася дати свідчення.

Як відомо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою. 27 квітня 2020 СБУ заявила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter