Справа Гандзюк: адвокати Мангера заявили відвід судді, який розглядає запобіжний захід для нього

Дата: 16 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Захисники Владислава Мангера подали клопотання про відвід судді, що розглядає запобіжний захід для нього в Печерському суді Києва.

Про це журналістам повідомив прокурор Андрій Синюк, вийшовши з приміщення суду, передає журналістка видання ZMINA.

Саме засідання відбувалося в закритому режимі. До суду прийшли активісти ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?”, а також близько десятка людей, які, як вони самі сказали, приїхали з Херсона на підтримку Мангера. Після оголошення перерви в засіданні вони пішли, а сам Владислав Мангер поїхав геть. Коли відбудеться продовження засідання, наразі невідомо, але прокурор висловив сподівання, що це буде сьогодні.

Фотографії: Анастасія Москвичова
 
Люди, які приїхали на підтримку Мангера
 
Владислав Мангер

Нагадаємо, що Печерський райсуд Києва дозволив затримати для приводу до суду підозрюваного в замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк Владислава Мангера. Водночас досудове розслідування в справі вбивства Гандзюк продовжили до 29 липня через нові обставини.

За версією слідства, Мангер підозрюється в тому, що за попередньою змовою з Левіним організував заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілій, які призвели до її смерті. Водночас родина Катерини Гандзюк, її адвокати та соратники-активісти заявляють про ймовірність того, що справа розвалиться в суді, тому що слідство не використало весь час на розслідування, який воно мало, низку клопотань сторони потерпілих не задовольнили, а частина фігурантів відмовилася дати свідчення.

Як відомо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою. 27 квітня 2020 СБУ заявила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter