“Заходи безпеки”: окупанти оголосили часткову “евакуацію” з 18 населених пунктів Запорізької області

Дата: 05 Травня 2023
A+ A- Підписатися

5 травня, у пʼятницю, окупаційна влада Запорізької області оголосила про часткове вивезення жителів 18 тимчасово захоплених населених пунктів. 

Про це заявив “голова” окупованої території Запорізької області Євген Балицький.

Фото з місцевого телеграм-каналу “ГІЛЛЯКА_info”

“За останні кілька днів супротивник посилив обстріл населених пунктів, розташованих у безпосередній близькості до лінії бойового зіткнення. У зв’язку з цим мною прийнято рішення прибрати в першу чергу дітей з батьками, людей похилого віку, інвалідів, пацієнтів лікувальних закладів від вогневого впливу противника і перемістити з прифронтових територій углиб області”, – написав він російською.

Так, за словами представника окупаційної влади, так зване “тимчасове переміщення” мешканців організують з таких населених пунктів: Тимошівка, Смирнівка, Тарасівка, Орлянське, Молочанськ, Куйбишеве, Пришиб, Токмак, Мала Білозерка, Василівка, Велика Білозерка, Дніпрорудне, Михайлівка, Кам’янка-Дніпровська, Енергодар, Пологи, Кінські Роздори.

Балицький також додав, що діти старшого шкільного віку продовжать навчання в освітніх закладах, щоб закінчити навчальний рік. Діти також “пройдуть оздоровлення та відпочинуть у дитячих таборах”.

Інформацію підтвердив ще один ставленик окупантів – так званий “віцепрем’єр” регіону з економіки Андрій Козенко. У коментарі російському виданню ТАСС він заявив, що з населених пунктів у Запорізькій області планують вивезти приблизно 70 тисяч осіб. За його словами, “переселення буде добровільним”.

Раніше ZMINA писала, що росіяни продовжують викрадати українських дітей з тимчасово окупованих територій Луганщини. Так, під приводом “оздоровлення” окупанти вивезли 50 дітей до Дагестану. 

Нагадаємо, що трьома найпоширенішими “підставами” для організованого переміщення росіянами дітей з тимчасово окупованих територій є так звана евакуація з міркувань безпеки, передача дітей з метою усиновлення чи удочеріння, а також тимчасове перебування у так званих “таборах відпочинку”. Незалежно від форми розміщення українських дітей, їх постійно піддають впливу російських інформаційних кампаній, які часто є частиною цілеспрямованого перевиховання. 

Зображення обкладинки: місцевий телеграм-канал “Прожарка”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter