Західні Балкани отруєні російською дезінформацією, яку поширюють сербські ЗМІ – спецпредставник США

Дата: 13 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Джеймс Рубін, спеціальний представник США з протидії глобальній дезінформації, заявив, що країни західнобалканського регіону серйозно отруєні” кремлівською дезінформацією, яку поширюють переважно сербські медіа. 

Про це пише видання AP.

Джеймс Рубін. Джерело: floridapolitics.com

Рубін, який очолює Центр глобальної взаємодії при Держдепартаменті США, 10 квітня відвідав Чорногорію, а наступного дня Північну Македонію. У коментарі журналістам Північної Македонії у столиці Скоп’є він зазначив, що російська дезінформація у цьому регіоні поширюється здебільшого через сербські медіа. Це є серйозною проблемою, з якою необхідно боротися.

“Основним джерелом загрози в цій частині світу є створена Росією дезінформація, яка часто повторюється та діє через сербські медіаплатформи, а потім повторюється та оприлюднюється тут, на Західних Балканах. Я б сказав, що цей регіон досить серйозно отруєний переважно російською дезінформацією”, сказав спецпредставник США.

Він додав, що президент РФ Володимир Путін хотів усунути український уряд та розділити Європу, однак зазнав невдачі в усіх аспектах, але це ще не означає, що Росія більше не намагається поширювати “отруту дезінформації  та розколу, призначеного для того, щоб розділити людей один від одного, розділити країни та спільноти одна від одної, внести розбрат“.

За його словами, Захід “тільки починає боротися” з новою загрозою.

Нагадаємо, за даними зовнішньополітичної служби Євросоюзу, Росія стала головною країною-дезінформатором 2022 року, основною темою її інформаційних атак стала війна проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter