Зачинене укриття під час російської атаки на Київ: охоронцю змінили запобіжний захід

Дата: 29 Червня 2023
A+ A- Підписатися

29 червня Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід із тримання під вартою на нічний домашній арешт охоронцю поліклініки Деснянського району Вадиму Мошкіну у справі про загибель трьох людей через зачинене укриття в Києві.

Про це повідомляють видання “Ґрати” та “Суспільне“.

Фото: Дарина Коломієць /”Суспільне”

Адвокат сторожа Сергій Моргун просив відпустити Мошкіна під особисте зобов’язання з’являтися до суду та слідчого. Він вважає, що підозра є необґрунтованою, оскільки нібито офіційно охоронець не мав би відчиняти сховище.

Є наказ, що Мошкін зобов’язаний відчиняти сховище, але з цим наказом його ніколи не ознайомлювали. Також не було враховано і швидкість подій. Всього у Мошкіна було 5 хвилин на відчинення дверей“, — пояснив адвокат.

Захисник зазначив, що охоронець не планує ховатися чи заважати слідству.

Натомість прокурор наполягав на тому, що рішення про арешт є законним і його треба залишити в силі.

Сам Вадим Мошкін визнав свою провину.

Я маю відповідати за те, що сталося. Зараз такий час, що не можна бути стороннім“, – сказав він.

Речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець у коментарі для “Української правди” наголосила, що зміна запобіжного заходу жодним чином не вплине на хід досудового розслідування, оскільки ризики, які існували на час обрання попереднього запобіжного заходу вдалося мінімізувати.

“У межах досудового розслідування вже проведено обшуки, у тому числі за місцем проживання підозрюваного, що нівелює ризик знищення чи спотворення доказів, вилучено документи, допитані свідки та потерпілі, призначено судові експертизи. Крім того, для забезпечення належної процесуальної поведінки судом на підозрюваного покладено низку обов’язків, яких він зобов’язаний дотримуватися“, – зазначила Максимець.

Нагадаємо, на початку червня суд міста Києва відправив під варту на два місяці охоронця медичного закладу, де знаходилось укриття, до якого не змогли потрапити люди, серед яких були двоє загиблих жінок та дитина. 

Раніше ZMINA повідомляла, що внаслідок атаки російських військових на Київ у ніч на 1 червня загинули три жінки, серед яких 9-річна дівчинка, а ще 14 людей отримали поранення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter