Забудовник Протасового Яру заперечує причетність до погроз активістам. Вони наводять докази

Дата: 09 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Гендиректор ТОВ “Дайтона Груп”, яке забудовує Протасів Яр у Києві, заявляє про непричетність до погроз очільнику громадської організації “Захистимо Протасів Яр” Роману Ратушному.

Про це Дмитро Паланчук заявив у коментарі Громадському. 

Дмитро Паланчук

“Хлопці шукають інформаційний привід, щоби підігрівати інтерес до свого протестного руху. Особисто я проти пана Ратушного та інших учасників ініціативної групи не маю. Більш того, з нашого боку погрожувати, ба більше, завдавати якоїсь шкоди було б дуже нерозумно та недалекоглядно”, – сказав він.

Паланчук припустив, що люди, які погрожують активістам, діють з власної ініціативи і він до них не має стосунку.

“Є групи осіб, які виходять на нас з пропозицією “порешать вопрос”, а паралельно виходять на активістів як наші представники. Не виключаю, що чоловік на відео може бути одним з них”, – заявив Паланчук.

Водночас Роман Ратушний у відповідь на цю заяву на своїй сторінці у фейсбуку зауважив, що погрози лунають саме з боку осіб, що охороняють забудову. Він оприлюднив відео з погрозами від координатора охорони на Протасовому Яру Дмитра Нікітіна.

“Далі вас будуть бити. Бити будуть нещадно”, – каже чоловічий голос на відео під час зустрічі Ратушного з представником охорони забудови 20 вересня.

Цей же голос каже, що “розвалять справу” за заявою активістки Юлії Кононенко, яку вдарив на місці протестів один з охоронців, і зроблять потерпілу “винною”. І що її меблевий салон, “можливо, згорить”.

Цей чоловік додав: “Тут буде будівництво. Крапка”.

“Саме ваша нова охорона погрожувала Юлі спалити її бізнес та побити її та сина. Саме ваша нова охорона погрожувала мені та іншим координаторам розправою. І знаєте що? Саме ваш бенефіціар Геннадій Корбан погрожував мені і розказував, що я повторю долю Сергія Рудика. Дмитро Паланчук, може, ви і справді хотіли найняти “рєшал”, але найняли бандитів?” – написав Ратушний.

Як відомо, Роман Ратушний заявив про погрози у свій бік і що його можуть викрасти. Поліція вже відкрила кримінальне провадження за заявою від активіста про прямі погрози від Геннадія Корбана, якого називають одним з бенефіціарів компанії забудовника.

Нагадаємо, що раніше охоронець забудови напав на 50-річну Юлію Кононенко, одну з координаторок громади Протасового Яру – ініціативи, яка бореться проти знищення 30 гектарів лісу на користь житлової багатоповерхової забудови.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter