Забудовник, Київрада та активісти Протасового Яру спробують мирно врегулювати спір про створення заказника

Дата: 23 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Північний апеляційний господарський суд на прохання сторін відклав розгляд справи за позовом ТОВ “Протасів Яр” до Київради про скасування рішення Київської міської ради про створення заказника.

 Про це повідомила ГО “Захистимо Протасів Яр” на своїй сторінці у фейсбуку.

Протасів Яр. Фото з мережі

За словами активістів, це не перше прохання до суду.

“Сподіваємось їм не урветься терпець, а ТОВ та громада все ж таки зможуть припинити судову війну”, – йдеться в повідомленні.

Наступне засідання у справі призначене на 10 липня на 12:00.

Раніше Верховний Суд частково вирішив цей спір. Він залишив у силі рішення апеляційного суду про встановлення сервітуту – фактично зафіксував право відвідувачів заказника вільно ходити його територією, в тому числі тією, що належить забудовнику.

Проте частину справи, яка стосувалась вимоги скасувати рішення про створення заказника, повернув для повторного розгляду в апеляційний суд. Питання після перемоги громади буде розглядатись повторно.

Нагадаємо, що Роман Ратушний спочатку брав участь в акціях протесту проти забудови Протасового Яру, потім став головою ініціативи, а невдовзі й громадської організації “Захистимо Протасів Яр”.

Активіст загинув 9 червня 2022 року в бою під Ізюмом. З першого дня повномасштабного вторгнення Росії він брав участь у боях під Києвом, а потім у складі 93 ОМБр “Холодний Яр” звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом на Харківщині.

Одна з вулиць столиці – колишня Волгоградська в Соломʼянському районі – тепер має ім’я Романа Ратушного.

Про життя та діяльність Романа, а також спогади про нього – в матеріалі ZMINA: “Удар під дих цілому поколінню”: друзі та однодумці – про загибель на війні київського активіста Романа Ратушного

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter