За сім років у справах Майдану ухвалили 21 вирок

Дата: 20 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

За сім років за звинуваченнями в злочинах, скоєних проти учасників Революції гідності, набув чинності лише 21 вирок.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на керівника департаменту з розслідування справ Майдану Офісу генпрокурора Олексія Донського.

В Офісі генпрокурора зазначили, що затягування судами розгляду матеріалів у справах Майдану перетворилося на тенденцію. 

“Ми теж вважаємо, що за сім років 21 вирок – це дуже мало… Тобто питання затягування судового розгляду є дуже болючим”, – запевнив Донський. 

З початку цього року, за його словами, у справах Майдану потерпілими визнали більш ніж 2 тис. осіб. Ще 37 людей притягнули до кримінальної відповідальності, з них 26 правоохоронців, трьох суддів і вісім цивільних. 

“Стосовно 27 підозрюваних було обрано запобіжний захід – тримання під вартою заочно”, – сказав він.

Донський також наголосив, що для оголошення в міжнародний розшук фігурантів справ Майдану важливо підтримувати рішення про заочний арешт, зокрема, щодо експрезидента Віктора Януковича, колишніх очільників Міноборони та СБУ, правоохоронців різних рівнів. Нещодавно апеляційний суд скасував Януковичу заочний арешт, бо в суддів не було доказів міжнародного розшуку президента-втікача. 

Нагадаємо, що на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальностіСповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану помітила й правозахисна організація Amnesty International. 

Фотографія обкладинки: Музей Революції Гідності

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter