За сексуальне насильство щодо падчерки жителю Одещини загрожує до 10 років за ґратами

Дата: 30 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

На Одещині суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для місцевого жителя, якого звинувачують у сексуальному насильстві щодо малолітньої падчерки.

Про це повідомили в поліції Одеської області.

Слідчі встановили, що 28-річний чоловік понад два роки вчиняв протиправні дії щодо 11-річної доньки своєї цивільної дружини. Щоб дитина тримала все в таємниці, він залякував її, погрожуючи тим, що мати, дізнавшись про насильство, важко захворіє і помре або її притягнуть до кримінальної відповідальності.

Наразі зловмиснику вже повідомили про підозру за сексуальне насильство щодо особи, яка не досягла 14 років, незалежно від її добровільної згоди. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років. 

Нагадаємо, що на початку минулого року президент Володимир Зеленський підтримав створення реєстру осіб, засуджених за сексуальні злочини проти дітей, та посилення покарання за них. Однак, за словами експертів, цього не вистачить для того, щоб уберегти дітей від сексуального насильства. Журналістка ZMINA поспілкувалась із фахівцями в цій галузі та докладно розповіла про ризики запровадження реєстру.

Минулого року парламент також імплементував підписану 13 років тому Ланцаротську конвенцію. Згідно з документом, Україна має кримінально переслідувати людей за дії сексуального характеру з дітьми, молодшими за вік сексуальної згоди, який становить 16 років і Формально такого поняття в українському законодавстві не існує, однак вважається, що до 16 років дитина не може дати усвідомленої згоди.. Водночас на покарання кривдників не має впливати контекст, у якому відбулося насильство. 

Нещодавно на Львівщині затримали екскерівника дитячого табору, якому за зґвалтування неповнолітніх дівчат загрожує 15 років в’язниці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter