За “проукраїнські гасла” в соцмережах окупанти присудили севастопольцю умовний термін

Дата: 25 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Незаконне формування, що називає себе “Гагарінським районним судом Севастополя”, засудило 21-річного севастопольця до позбавлення волі на півтора року за “проукраїнські гасла” в соцмережах.

Про це повідомила Кримська правозахисна група. 

ФСБ інкримінує мешканцю Севастополя 2001 року народження розміщення в соціальній мережі “ВКонтакте” коментарів, що містять заклики до “вчинення насильницьких дій щодо груп осіб, виділених за національною та расовою ознаками”.

“Крім того, молода людина розміщувала коментарі, що містять лінгвістичні та психологічні ознаки явної неповаги до окремих релігій, образливі для осіб, які їх сповідують”, – цитує офіційного представника незаконного “Управління ФСБ Республіки Крим” Олену Варламову видання Крыминформ”.

Севастопольця засудили до позбавлення волі на півтора року умовно з випробувальним терміном на один рік, а також заборонили адмініструвати сайти в інтернеті на півтора року.

Офіційно російський суд не опублікував інформації про вирок. Ім’я та прізвище засудженого не вказано. Його публічних коментарів немає.

Раніше “ФСБ” порушила кримінальну справу проти 27-річного жителя Євпаторії Богдана Зізі, якого звинувачують у тому, що він облив будівлю російської адміністрації міста фарбою в кольорах прапора України й нібито намагався влаштувати підпал.

Раніше ZMINA розповідала, як Росія переслідує мешканців Криму за антивоєнні висловлювання та протести.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter