За понад два роки повномасштабної війни з Донеччини евакуювали майже 200 000 цивільних жителів

Дата: 17 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

За два роки повномасштабної війни з РФ із прифронтових районів Донеччини евакуювали понад 197 тисяч громадян, із них більш ніж 24 тисячі діти.

 Про це інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Джерело: фейсбук-сторінка Ірини Верещук

Обов’язкова евакуація з прифронтових районів Донеччини триває із серпня 2022 року.

За цей час із прифронтових районів вивезено понад 197 тисяч осіб. Серед них більш ніж 24 тисячі дітей і близько 7,4 тисячі осіб з інвалідністю“, повідомили в Мінреінтеграції під час засідання Координаційного штабу з питань евакуації під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Наразі примусова евакуація здійснюється з 18 населених пунктів. З початку проведення цих заходів (7 квітня 2023 року) вивезли 3909 дітей.

Виїзди здійснюються щоденними потягами із Покровська до Дніпра, Львова, а також до Рівненської області.

На новому місці евакуйовані отримують фінансову допомогу у розмірі 10 800 гривень на кожну особу від ЮНІСЕФ та УВКБ ООН. Крім того, переселенцям надається гуманітарна, правова, психологічна допомога та безплатне житло.

Особливу увагу приділяють примусовій евакуації дітей разом із їхніми батьками або законними представниками.

У Мінреінтеграції підкреслили, евакуація безоплатна. Для того, щоб отримати консультації необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0 800 408 911. Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Нагадаємо, на початку серпня поточного року через безпекову ситуацію члени Координаційного штабу з питань проведення обовʼязкової евакуації населення в умовах воєнного стану ухвалили рішення про вивезення дітей із трьох населених пунктів Донеччини на більш безпечну територію. Мова йде про селища Цукурине, Іллінка та село Ізмайлівка Покровського району Донецької області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter