За перші два місяці 2023 року в Україні зафіксували понад 300 кібератак – Держспецзв’язку

Дата: 26 Березня 2023
A+ A- Підписатися
У січні–лютому 2023 року українські кіберфахівці опрацювали понад 300 кіберінцидентів та кібератак, що майже вдвічі менше, ніж у відповідний період минулого року.
 
Про це повідомили у Держспецзв’язку.
 
Джерело: freepik.com

“У січні–лютому 2023 року Урядова команда реагування на компʼютерні надзвичайні події CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, опрацювала понад 300 кіберінцидентів та кібератак. Це майже вдвічі менше, ніж у відповідний період торік, коли Росія готувалася до повномасштабного вторгнення та активність хакерів була аномально високою”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначають фахівці, у січні 2023 року активність кіберзловмисників дещо знизилася. Це може бути пов’язане з періодом новорічних свят у ворога. Проте у лютому хакери повернулись до звичного рівня активності.

Від початку цього року CERT-UA фіксує зростання кількості атак з метою шпигунства з акцентом на утриманні постійного доступу до організації. І навіть серед шкідливого програмного забезпечення, яке поширюють російські хакери, переважають програми для збору даних та віддаленого доступу до пристроїв користувачів. Це може бути однією з ознак того, що РФ готується до тривалої війни. За допомогою хакерів вона намагається отримати будь-яку інформацію, яка може дати перевагу в конвенційній війні проти нашої країни: від даних щодо мобілізації – до розкриття секретів логістики західної зброї.

Нагадаємо, щодоби фахівці Держспецзв’язку нейтралізують від 5 до 40 потужних DDoS-атак високого рівня з боку РФ. За грудень 2022 року вони зупинили та заблокували 395 таких атак.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter