Щодоби українські кіберфахівці знешкоджують до 40 потужних DDoS-атак з боку Росії – Держспецзв’язку

Дата: 17 Січня 2023
A+ A- Підписатися
Щодоби фахівці Держспецзв’язку нейтралізують від 5 до 40 потужних DDoS-атак високого рівня з боку РФ. За грудень 2022 року вони зупинили та заблокували 395 таких атак.
 
Про це повідомляє Укрінформ  із посиланням на керівника Державної служби спеціального звʼязку та захисту інформації України Юрія Щиголя.
 
Джерело: f24.com

“Також лише за грудень системою зафіксовано та поінформовано споживачів про 170 тисяч лише спроб експлуатації вразливостей на державних інформаційних ресурсах, які ми захищаємо. Кіберзахист – це наша щоденна робота”, – зазначив Щиголь.

Він зауважив, що за 2022 рік урядова команда реагування на компʼютерні надзвичайні події CERT-UA зареєструвала 2194 таких кіберінциденти. Чверть із них була спрямована проти уряду та місцевих органів влади. Також до галузей, які найбільше атакували, належать енергетика, сектор безпеки та оборони, телеком і розробники, фінансовий сектор, логістика.

Зокрема, Держспецзвʼязку розслідуються також інциденти в приватному секторі – лише тут це близько 200–300 кіберінцидентів за добу, що досліджуються переважно в напівавтоматичному режимі.

“Такі атаки становлять понад чверть від усіх та можуть бути складовою більш комплексних і потужних операцій. Для підготовки таких атак хакери експлуатують довіру населення до сектору безпеки і маскуються, використовуючи теми, пов’язані із захистом життя та здоров’я громадян і критичної інфраструктури”, – додав Щиголь.

За його словами, найпоширенішою практикою, яку використовують російські військові хакери в Україні, є розсилання шкідливого програмного забезпечення, що краде облікові дані або знищує інформаційні системи.

Нагадаємо, що за 2022 рік Служба безпеки України нейтралізувала понад 4,5 тисячі кібератак та кіберінцидентів. У порівнянні з 2021 роком їхня кількість зросла в понад три рази.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter