За неповний тиждень на кордоні між Польщею та Білоруссю померли щонайменше чотири мігранти

Дата: 24 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

З 19 до 24 вересня на кордоні між Польщею та Білоруссю померли щонайменше чотири мігранти.

Про це повідомили у Прикордонній службі Польщі. 

Тіла трьох осіб прикордонники виявили 19 вересня, а ще один чоловік помер 23 вересня. 

Групу мігрантів з Іраку, в якій перебував померлий, зупинили за 500 метрів від лінії кордону. Реанімувати його намагались спочатку патрульні, а потім бригада швидкої. Попередня причина смерті – серцевий напад. Ще в одного чоловіка із цієї групи виявили коронавірус та шпиталізували. 

Лише 23 вересня, як наголошують польські прикордонники, вони виявили 271 спробу незаконного перетину кордону з Білоруссю. Також вони затримали 5 осіб, які допомагали мігрантам перетинати кордон. 

Криза з біженцями у Польщі посилилася після примусової посадки літака Ryanair у Мінську в травні. Невдовзі після інциденту самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявляв: 

“Ми зупиняли наркотики й мігрантів – тепер будете самі їх їсти й ловити”.

Уже в серпні польське Міністерство оборони повідомило про укріплення кордону з Білоруссю колючим дротом, аби захиститися від потоку біженців з Іраку, Сирії та Афганістану. Там також планують збудувати 2,5-метровий паркан. Роблять це попри заклик Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR) прийняти біженців, які фактично опинилися в пастці між двох кордонів.

Наразі влада у Польщі планує продовжити надзвичайний стан у прикордонних районах ще на 60 днів.

У серпні ЄСПЛ закликав Польщу та Латвію допомогти біженцям.

Нагадаємо, що міграцію у світі не спинила навіть пандемія коронавірусу, а тому люди, які шукають кращого життя, попри ризики вимушені долати тисячі кілометрів. За даними Міжнародної організації з міграції,  2020 року у світі загинули понад 3 тисячі мігрантів. За рік щонайменше 1773 людини загинули дорогою до Європи. 

Також усього за два роки в Європі зникли більш як 18 тисяч дітей-біженців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter