В Європі за два роки зникли більш як 18 тисяч дітей-біженців

Дата: 25 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

В Європі з 2018 по 2020 роки зникли 18 292 дітей-біженців, які прибули в ЄС без супроводу дорослих і перебували під державною опікою.

Про це йдеться у спільному розслідуванні німецької медіакомпанії rbb разом із британським виданням The Guardian та нідерландською телерадіокомпанією VPRO.

Більшість зниклих неповнолітніх, прибули з африканських країн: Марокко, Алжиру та Еритреї.

Повідомляється, що Франція, Данія та Румунія не збирають відповідних даних, а уряд Болгарії не розрізняє неповнолітніх, які прибувають до країни у супроводі дорослих або без супроводу.

У Німеччині у період між 2018 та 2020 роками зникло 7806 неповнолітніх без супроводу, 7082 з них згодом були знайдені, а 724 – досі вважаються зниклими безвісти. У Федеральному управлінні  кримінальної поліції Німеччини зазначили, що через прогалини у власній системі ведення статистики це лише приблизні дані.

Відзначається, що такі недоліки у веденні статистики створюють ризики щодо експлуатації неповнолітніх.

Нагадаємо, за даними Міжнародній організації з міграції у 2020 році у світі загинули понад 3 тисячі мігрантів.

У МОМ зазначили, що міграцію у світі не спинила навіть пандемія коронавірусу, а тому люди, які шукають кращого життя, попри ризики вимушені долати тисячі кілометрів. 

За даними організації, за рік щонайменше 1773 людини загинули дорогою до Європи. Ще 593 людини померли на шляху до Канарських островів Іспанії. Зростання смертності серед мігрантів зафіксували в Південній Америці, де більшість із загиблих були венесуельцями. Так, минулого року правозахисники зафіксували 40 смертей, а цього – 104.

Майже 400 людей у 2020 році померли на кордоні між Сполученими Штатами та Мексикою, ще 245 загинули в Південно-Східній Азії. Як зазначили в МОМ, більшість із них були біженцями-рохінджами, які прямували на човнах з М’янми та Бангладеш до Малайзії, Таїланду та Індонезії.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter