За минулу добу росіяни поранили десятьох цивільних у Херсонській та Запорізькій областях

Дата: 03 Червня 2023
A+ A- Підписатися

2 червня армія РФ завдала 111 ударів по населених пунктах Запорізької області. Через обстріли росіян двоє мирних жителів загинуло, п‘ятеро – травмовані. Крім того, минулої доби окупанти здійснили 65 обстрілів Херсонщини. Внаслідок обстрілів 5 людей (з них двоє дітей) дістали поранення.

Про це повідомили голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко та голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Наслідки атаки росіян у Херсонській області. Фото: поліція Херсонщини

За словами очільника Запорізької ОВА, ворог завдавав авіаударів по Новоданилівці та Ольгівському, тричі застосовував БПЛА в Гуляйполі та Чарівному, 14 разів бив із РСЗВ по Оріхову, Залізничному, Новоіванівці, Темирівці, Єгорівці, 92 артобстріли здійснив по Оріхову, Преображенці, Гуляйполю, Малинівці, Степногірську, Кам’янському та навколишніх селах.

“Під час вечірньої атаки в Оріхові поранення отримав 62-річний чоловік. Його оперативно доставили до медичної установи. За добу ворог забрав життя двох жителів області та травмував п’ятьох”, – поінформував Малашко.

Як він зазначив, зафіксовано ще 58 руйнувань житлових будинків та майна людей.

Наслідки атаки росіян у Херсонській області. Фото: поліція Херсонщини

2 червня армія РФ також атакувала міста і села Херсонщини.

За минулу добу противник здійснив – 65 обстрілів, випустивши 265 снарядів з мінометів, артилерії, “Градів”, БПЛА та авіації. Місто Херсон ворог обстріляв 5 разів (29 снарядів), – написав Олександр Прокудін.

Як зауважив голова Херсонської ОВА, російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів, обстріляли дві церкви, амбулаторію і три адміністративні будівлі Бериславського району.

Він також додав, що зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 81 людину.

Нагадаємо, 2 червня у селі Загорянівка Херсонської області, яке було під окупацією росіян, двоє дітей травмувалися через вибух невідомого предмета на дитячому майданчику.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter