На деокупованій Херсонщині двоє дітей постраждали від вибуху невідомого предмета на дитмайданчику

Дата: 03 Червня 2023
A+ A- Підписатися
2 червня у селі Загорянівка Херсонської області, яке було під окупацією росіян, двоє дітей травмувалися через вибух невідомого предмета на дитячому майданчику.
 
Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.
 
Джерело: news.yale.edu

“У 13-річної дитини осколкові ураження кінцівок. Менший, 10-річний, отримав поранення живота. Трагедія сталася на дитячому майданчику, де бавилися хлопчики”, – йдеться у повідомленні.

За словами посадовця дітей доставили до лікарні. Їхній стан доволі важкий. Медики надають постраждалим усю необхідну допомогу. Старшого хлопчика прооперували.

Прокудін вчергове закликав батьків бути пильними і не чіпати невідомі предмети. 

Рятувальники попереджають, що нерозірвані снаряди можуть бути в покинутих будинках, просто неба, на полях, у лісах, на узбіччях доріг, дитячих майданчиках.

Якщо ви виявили вибухонебезпечний або підозрілий предмет, не торкайтеся його, відійдіть принаймні на 100 метрів. Позначте місце палицею, одягом, камінням тощо. Попередьте інших людей поруч та повідомте про знахідку за номерами: 101 – ДСНС, 102 – поліція. На сайті ДСНС можна знайти, який вигляд мають найпоширеніші вибухонебезпечні предмети.

Нагадаємо, що після звільнення частини Херсонщини від російських військових сили Національної поліції та ДСНС у регіоні знищили близько 32 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Україні хочуть створити центр гуманітарного розмінування, який виконуватиме функції аналітичного центру та узагальнюватиме інформацію щодо потреб розмінування в міністерств, ОВА, країн-партнерів та міжнародних організацій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter