За минулу добу окупанти випустили по Херсонщині 320 снарядів, є поранені

Дата: 09 Травня 2023
A+ A- Підписатися

8 травня, у понеділок, окупанти 46 разів обстріляли мирні населені пункти Херсонської області, випустивши 320 снарядів. Внаслідок цього 14 людей дістали поранення, серед них – дев’ятирічна дитина.

Про це повідомили в Херсонській ОВА.

Фото: Поліція Херсонської області

Так, росіяни били по області з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації. Вони поцілили в житлові квартали населених пунктів області, а також у будівлі школи, амбулаторії, будинку-інтернату для людей літнього віку та приміщення сільської ради. 

З авіації окупанти обстріляли села Кізомис та Станіслав. Унаслідок вибуху керованих авіаційних бомб у Кізомисі пошкоджені вісім приватних будинків. У Станіславі бомби поцілили в сільську раду, пошкоджені 14 житлових будинків, два гаражі, п’ять автомобілів, аптека та магазин. Постраждали 10 місцевих жителів, серед яких дев’ятирічний хлопчик.

З артилерії російські військові вдарили по селу Качкарівка, там поранення дістала 42-річна місцева жителька. У місті Берислав травмувався 55-річний чоловік.

Обласний центр війська РФ атакували один раз, випустивши по місту два снаряди.

Фото: Поліція Херсонської області

У селищі міського типу Антонівка внаслідок артилерійського обстрілу поранення дістав 42-річний чоловік та 67-річна жінка, стан потерпілої вкрай тяжкий.

На місцях обстрілів працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів.

За минулу добу поліція відкрила 15 кримінальних проваджень за ст. 438 (“Порушення законів та звичаїв війни”) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 3 травня російські військові обстрілювали Херсонщину зранку, спочатку вбивши цивільного чоловіка в Токарівці, а згодом поціливши в єдиний у Херсоні гіпермаркет, що працює, та залізничну станцію. 8 травня кількість жертв цієї атаки російських військових зросла до 24. У лікарні померла постраждала жінка. Окрім загиблих унаслідок атаки ще щонайменше 46 людей отримали поранення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter