За купівлею медикаментів у лікарнях відтепер можна стежити в чат-боті

Дата: 26 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

В Україні створили чат-бот, який перевіряє закупівлю ліків медичними закладами.

Про це повідомили активісти ГО “Антикорупційний штаб”.

Застосунок, що отримав назву “Медсестра Іванка”, допомагає користувачам дізнатись, які саме ліки купила та чи інша лікарня. Люди можуть обрати в переліку чат-бота той заклад, який розташований найближче, подивитись інформацію про закупівлі та навіть підписатися на будь-який заклад і отримувати оновлення щодо його закупівель.

“Відтепер, перш ніж витрачати гроші на медикаменти з власного гаманця, ви можете перевірити, чи закупила їх ваша лікарня”, – наголошують творці застосунку.

Окрім цього, за допомогою чат-бота можна надіслати скаргу або повідомлення про корупцію в медичному закладі, переглянути статистику захворюваності в будь-якому куточку України й дізнатися про товари, які закуповують, та їхні ціни.

Нагадаємо, що закупівельна реформа в охороні здоров’я в Україні розпочалась у 2015 році, коли парламентарі ухвалили відповідний закон, який передав функцію централізованих закупівель ліків, медичних виробів та вакцин від МОЗу до міжнародних спеціалізованих організацій. Експерти наголошували, що такий крок допомагає заощаджувати до 40% державного бюджету та купувати набагато більше медикаментів.
 
Минулого року Кабмін переглянув список ліків, які закуповують через міжнародні організації.
 
Фотографія обкладинки: Восток-SOS
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter