За фактом викрадення російськими військовими зерна на Запоріжжі розпочали кримінальне провадження

Дата: 29 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

За фактом пограбування російськими військовими на Запоріжжі території сільгосппідприємства й вивезення звідти зерна та майна розпочали кримінальне провадження. 

Про це повідомили у Запорізькій обласній прокуратурі. 

Фото: Vincent Mundy/Reuters

Слідчі з’ясували, що 26 квітня озброєні російські військові, погрожуючи фізичним насильством, пограбували філію одного з сільгосптовариств регіону, розташовану у місті Кам’янка-Дніпровська. Звідти поцупили 61 тонну пшениці та майно, яке вивезли на вантажному транспорті, який також вкрали на підприємстві. 

Цей факт кваліфікували за частиною першою статті про порушення законів та звичаїв війни. 

Про викрадення росіянами зерна та майна сільгосппідприємств на території області раніше вже казали у Запорізькій ОВА. Так, мелітопольці розповідали посадовцям, що бачили колону з фур із заклеєними державними реєстраційними номерами та автомобілями супроводу, що вивозила награбоване в бік Криму. 

Росія не приховує, що викрадає зерно та іншу продукцію з тимчасово окупованих територій України. До прикладу, у російському Красноярському краї депутати вирішили завдяки викраденням продукції з Херсонщини “поповнити” власний фонд. Про це рішення дізнались після публікації пресслужби Законодавчих зборів Красноярського краю.

Після розголосу повідомлення видалили з мережі, однак його копія збереглась у вебархіві. 

 

Голова тамтешнього комітету з агрополітики Владислав Зирянов заявив, що такий досвід у майбутньому зможуть “успішно впровадити” депутати з інших регіонів РФ.

Нагадаємо, що на Херсонщині російські військові забирають у власність цілі агропідприємства, примушують проводити посівну на користь Росії, вивозять продукцію зі складів, а також силою змушують працювати робітників. Фермерів також примушують використовувати сільськогосподарську техніку для риття окопів. 

Через початок Росією повномасштабного вторгнення в Україну та блокаду портів у Чорному морі ООН прогнозує голод у світі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter