За два місяці в Бердянську роздали менш ніж тисячу паспортів РФ

Дата: 29 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Росіянам не вдається легалізувати окупацію за допомогою паспортизації населення. У тимчасово захопленому Бердянську за два місяці паспорти РФ отримали менш ніж 1% населення.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Фото з відкритих джерел

“Так, у Бердянську з липня й майже по кінець серпня російські паспорти отримало близько 800 осіб. Зауважимо, що до війни в місті мешкало понад приблизно 113 тис. осіб, з них 88 тис. дорослого населення. Тобто російський паспорт за два місяці отримало менше відсотка мешканців. Такі цифри найкраще ілюструють рівень підтримки окупантів з боку місцевих”, – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що росіяни навмисно створюють на окупованих територіях продовольчу кризу й блокують соціальні виплати від України. Свою ж допомогу вони пропонують в обмін на отримання паспорта РФ. Та навіть за таких умов серед місцевого населення немає попиту на російські документи.

Раніше ZMINA писала, що в захоплених Мелітополі й Бердянську російські паспорти видають навіть дітям, яким виповнилося 14 років. 

Нагадаємо, що громадянину України, колишньому поліцейському, який у тимчасово окупованому Генічеську на Херсонщині проводить видавання російських паспортів, оголосили підозру в колабораційній діяльності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter