За добу затримали двох членів Координаційної ради білоруської опозиції

Дата: 07 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

За добу затримали двох членів Координаційної ради білоруської опозиції Андрія Єгорова та Марію Колесникову.

Про це повідомляють у телеграм-каналі ради та білоруське видання TUT.by.

Єгорова, який є директором Центру європейської трансформації, затримали невідомі в неділю, 6 вересня, однак щодо місця перебування чоловіка членам Координаційної ради досі нічого не відомо. Колеснікову затримали 7 вересня в Мінську біля Національного художнього музею невідомі люди. За словами очевидців, її посадили в мікроавтобус із написом “Зв’язок” і відвезли в невідомому напрямку.

Офіційно білоруські силовики інформацію про затримання не коментують. 

Нагадаємо, що Координаційну раду опозиції в Білорусі створили для мирного передання влади в країні. Членами органу стали, зокрема, лауреатка Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич, представник страйкому Мінського тракторного заводу Сергій Дилевський та звільнений за підтримку протестувальників ексдиректор Купалівського театру Павло Латушко.

Наступного дня після створення ради білоруські силовики звинуватили опозиціонерів у спробі захоплення державної влади. 

Нещодавно колеги, друзі та родичі виступили із закликом звільнити з-під варти міжнародну медіаторку, авторитетну білоруську юристку з багаторічним досвідом Лілію Власову, яка також входить до Координаційної ради опозиції. Її затримали наприкінці серпня силовики з департаменту фінансового контролю, однак досі точної інформації про те, за що саме переслідують Власову, немає. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter