За добу адмінмежу з Кримом за гуманітарними обставинами перетнули 215 осіб

Дата: 24 Березня 2020
A+ A- Підписатися

22 березня адмінмежу з окупованим Кримом перетнули 215 осіб, які отримали на це дозвіл через виключні гуманітарні обставини. 

Про це повідомили у Держприкордонслужбі. 

В зоні ООС, де припинений пропуск через лінію розмежування осіб та транспортних засобів, 22 березня були прийняті окремі рішення щодо перетинання лінії в обох напрямках майже 100 громадянами.

У коментарі “Українські правді” речник Держприкордонслужби Андрій Демченко розповів, що вже 23 березня лінію розмежування перетнуло тільки 13 осіб. При цьому у кожному випадку – виключно з дозволу керівництва штабу ООС.

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин. Із 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.  З 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Із 16 березня до 3 квітня також припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). Із 17 березня закривається все міжнародне авіасполучення. З 18 березня припиняються міжміські авіа-, залізничні та автобусні пасажирські перевезення. З 18 березня в Києві, Харкові та Дніпрі закрито метро, а інший громадський транспорт має перевозити не більш ніж 10 людей у салоні. 

За цей час Кабінет Міністрів уже ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину.

З 22 березня тимчасово припинений пропуск через лінію розмежування на Донбасі осіб та транспортних засобів. Обмеження уряд ввів і на перетин КПВВ із окупованим Кримом 

Правозахисники вже встигли звернутись до РНБО та Міністерства з питань реінтеграції з проханням не ізолювати тимчасово окуповані райони Донеччини, Луганщини та Крим, оскільки це загрожуватиме життю та здоров’ю їхніх мешканців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter