За антиросійські повідомлення в месенджері кримчанину присудили примусові роботи та утримання частини заробітної плати

Дата: 15 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Незаконне формування, що називає себе “Кіровським районним судом” засудив 42-річного місцевого жителя до примусових робіт терміном на п’ять місяців з утриманням із заробітної плати 15% у дохід РФ за антиросійські повідомлення в месенджері.

Про це повідомляє сайт незаконного формування. 

У повідомленні йдеться, що у липні 2022 року чоловік розмістив у груповому чаті одного з месенджерів текстове повідомлення, що містить заклики до здійснення насильницьких дій стосовно військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації.

Чоловіка звинуватили за ч. 2 ст. 280 КК РФ (“публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності”). Йому заборонили розміщувати інформацію в Інтернеті протягом 2 років.

За версією незаконного формування, чоловік “визнав свою провину повністю, у скоєному покаявся”.

Формування не розкрило імені та прізвища потерпілого громадянина України. Його публічних коментарів немає.

Як відомо, в тимчасово окупованому Криму та Севастополі продовжують переслідувати тих, хто виступає проти вторгнення Росії в Україну. За даними української влади, не менш ніж 142 жителі Криму притягнуто до адміністративної відповідальності за “дискредитацію” російської армії.

За даними Представництва президента України в Автономній Республіці Крим, нещодавно на Ялтинській набережній люди під пісню Вєрки Сердючки “Ще не вмерла Україна” танцювали та підспівували радісні слова. Окупаційні силовики  вже змусили записати “відеовибачення” жінку, яка ввімкнула пісню.

Водночас очільниця окупаційної адміністрації Ялти Яніна Павленко зазначила, що в окупованій Ялті нібито ніколи не забороняли українські пісні: “у нас три державні мови: російська, українська та кримськотатарська. Усі вони вільно звучать на весіллях та інших урочистостях. Ніхто не душить ні мови, ні культури, не зносить пам’ятники”. 

Кримськотатарський ресурсний центр у жовтні 2022 року зафіксував в тимчасово окупованому Криму два затримання, один обшук, 23 арешти, два випадки допитів, опитувань та розмов та два етапування. Зафіксовано 29 випадків порушення права на справедливий суд. Також відомо про чотири випадки порушення права на високий досяжний рівень фізичного та психічного здоров’я.

Як відомо, окупаційна влада Севастополя запустила чат-бот для доносів на тих, хто підтримує українську владу. Також стало відомо, що під час в’їзду до Севастополя російські поліцейські почали зупиняти й перевіряти всі автомобілі з українськими номерами.

Напередодні Кримськотатарський ресурсний центр закликав кримчан надсилати йому фотодокази автомобілів із символом Z.

Фото із зафіксованим злочином просять надсилати в Signal та Telegram за номером телефону +38 067 343 74 54.

КРЦ гарантує анонімність у разі передання цих даних. 

Не всі протестувальники на півострові підтримують територіальну цілісність України. Деякі, як зауважує Представництво президента в АРК, виступають проти війни з міркувань боротьби проти путінського режиму.

Раніше ZMINA окреслила факти висловлювань кримчанами незгоди з війною Росії проти України, через які їх переслідує окупаційна влада на півострові. 

Російська Федерація під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони, Кремль не збирається обмежувати свою військову агресію сходом і ставить за мету повне знищення України.

Нагадаємо, українська влада анонсувала плани з деокупації Кримського півострова. Представництво президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, як діяти цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова.

Напередодні повідомлялося, що в тимчасово окупованій Керчі російські силовики затримали 30-річну місцеву мешканку за побажання в телеграм-чаті смерті військовим РФ, які беруть участь у війні в Україні.

Раніше ZMINA окреслила факти висловлювань із боку кримчан незгоди з війною Росії проти України, через які їх переслідує окупаційна влада на півострові. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter