За 2023 рік Уповноважений із захисту державної мови наклав понад 20 штрафів на порушників мовного закону

Дата: 13 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Впродовж минулого року Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь наклав 21 штраф за порушення мовного закону.

Про це пише “Укрінформ” з посиланням на Секретаріат мовного омбудсмана.

Тарас Кремінь

“У 2023 році за порушення Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” було застосовано адміністративні стягнення у вигляді штрафу – 21, у вигляді попередження – 61″, йдеться у повідомленні. 

Там також повідомляють, що загалом Уповноваженим із захисту державної мови впродовж 2023 року здійснено 125 державних контролів за застосуванням державної мови та за порушення вимог мовного закону. Зокрема, оголошено попередження та вимогу усунути порушення впродовж 30 днів від дати складання акта 33 суб’єктам господарювання.

Нагадаємо, Кремінь наклав штраф на водія таксі, який у Києві висадив пасажирок та назвав їх “хворими”, коли вони попросили обслуговувати їх державною мовою.

Раніше ZMINA повідомляла, що минулого року в Україні громадяни подали 3692 звернення щодо порушення Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter