З тимчасово окупованої території Запорізької області повернули ще одну дитину

Дата: 10 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

З тимчасово окупованої території Запорізької області повернули ще одну дитину. Раніше до Мінреінтеграції звернулася мати дівчинки, яка просила допомогти повернути доньку.

Про це пише пресслужба Міністерства реінтеграції.

Ілюстративне фото. Джерело: Українська освітня платформа

“У грудні 2023 року до Мінреінтеграції звернулася жінка на ім’я Марія. Вона просила допомогти повернути з тимчасово окупованої території Запорізької області її малолітню доньку. На момент початку повномасштабної війни дівчинка гостювала там у своїх бабусі та дідуся. Виїхати одразу вони не могли, оскільки бабуся була тяжкохворою. Перевозити її не було можливості. Забирати дівчинку самотужки батькам теж було ризиковано”, – йдеться у повідомленні.

Мати дівчинки звернулася по допомогу майже після двох років розлуки з дитиною, коли бабуся померла. Повернення відбувалося в межах проєкту “Шлях додому”.

У Мінреінтеграції додають, що якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або в РФ, потрібно повідомити про це за телефоном (050) 562-03-13 або звернутися на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48.

Нагадаємо, на початку лютого поточного року додому з тимчасово окупованої Росією частини Херсонської області вдалося повернути двох дівчат 15 і 16 років.

Раніше ZMINA писала, що 2 лютого цього року на підконтрольну уряду територію України повернули ще чотирьох дітей з тимчасово окупованих частин Запорізької та Херсонської областей.

Дітям, яких удалося звільнити з окупації, від декількох місяців до 16 років. Усі вони зараз у безпеці в одному з центрів Save Ukraine, розповіли в організації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter