З тимчасово окупованої Херсонщини вдалося повернути ще 12 дітей

Дата: 15 Червня 2024
A+ A- Підписатися
З тимчасово окупованої Херсонської області на підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще 12 дітей: трьох хлопчиків та дев’ятьох дівчаток.
 
Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.
 
Скриншот з відео

Всі діти віком від 2 до 17 років, крім того, одна дитина позбавлена батьківського піклування.

“Над порятунком дітей працювала благодійна організація “Save Ukraine”. Саме завдяки її наполегливій роботі діти та їх батьки на вільній землі та у безпеці. Їм надають допомогу спеціалісти”, – йдеться у повідомленні.

Посадовець уточнив, що з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 120 дітей із Херсонської області.

У благодійній організації “Save Ukraine” також повідомили, що за поточний тиждень з РФ та тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще 14 українських дітей.

“Історії, які ми чуємо від цих дітей, завжди розривають серце. Дівчатка-підлітки Аліса й Мілана розповіли, як російські танки обстрілювали їхні будинки. Тому вони разом з сімʼями змушені були тривалий час ховатися й навіть спати у сирих підвалах. На дитячих очах російські спецслужби проводили обшуки, допитували їхніх батьків, всіляко принижували й погрожували за відсутність російських документів”, – зазначили у благодійній організації.

Серед врятованих дітей – двоє позбавлені батьківського піклування. Станом на 14 червня волонтери організації повернули в Україну вже 373 дитини, яких депортували росіяни або які опинилися в окупації.

Нагадаємо, 10 червня волонтери “Save Ukraine” повернули до України 17-річну дівчину, яку російську окупанти вивезли до РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter