Окупанти масово вивозять людей із села під Сватовим – Луганська ОВА

Дата: 31 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Останніми днями росіяни масово вивозять людей із села Попівка, що під Сватовим Луганської області. Про бажання виїхати в місцевого населення ніхто не запитує, куди всіх везуть і де розміщуватимуть посеред зими – також. 

Про це повідомила Луганська ОВА.

Ілюстративне фото. Джерело: aussiedlerbote.de

В адміністрації вважають, що так окупаційна влада звільняє будинки для російських військових.

“Кілька місяців росіяни жили в будинках місцевих мешканців у Підгорівці поблизу Старобільська – і тих, які через окупацію залишили домівки та виїхали, і тих, кого вивезли”, – йдеться в повідомлені.

Також ОВА зазначає, що росіяни вивезли з домівок все, що хотіли. Така сама ситуація спостерігалась і в сусідньому Половинкиному.

За даними Луганської адміністрації, окупанти також наказали приготуватися до виселення мешканцям інших, прилеглих до лінії фронту населених пунктів, зокрема Сватового. 

Раніше ZMINA писала, що окупанти примусово вивезли мешканців села під Олешками, щоб зайняти їхні помешкання. Водночас російські військові не дають Україні відкривати гуманітарні коридори для евакуації мешканців з тимчасово окупованих на підконтрольні території. Натомість роблять життя людей нестерпним і змушують їх виїжджати, але лише на територію Росії.


Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує випадки примусових депортацій на територію Російської Федерації та Білорусі, скоєних під час російської збройної агресії проти України.

Якщо ви стали потерпілим або свідком примусової депортації на територію Російської Федерації або Білорусі, залиште інформацію про себе в онлайн-формі або ж напишіть на електронну адресу iy@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами.

За згодою заявника отримана інформація буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, зокрема до Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Міжнародного кримінального суду тощо для розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter