Окупанти примусово вивезли мешканців села під Олешками, щоб зайняти їхні помешкання (Оновлено)

Дата: 26 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Росіяни примусово вивезли мешканців села Нечаєве, що поблизу Олешок Херсонської області, углиб окупованої території на південь.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Ілюстративне фото. Джерело: ombudsman.gov.ua

Росіяни вигнали людей з їхніх помешкань, щоб розквартирувати там своїх військових. Також окупанти зайняли порожні дачі місцевих. При цьому ворог активно мародерить помешкання.

Водночас селян вивезли на південь, де їм без засобів для існування не залишиться іншого виходу ніж оформити російський паспорт для отримання виплат в 10 тис. рублів.

Однак, за словами міського голови Олешок Євгена Рищука, після оприлюднення цієї інформації до нього звернулись перелякані мешканці дачного селища, які кажуть, що попри те, що дехто самостійно виїхав з села, там досі лишаються родини з дітьми, пенсіонери.

Раніше ZMINA писала, що російські військові не дають Україні відкривати гуманітарні коридори для евакуації мешканців з тимчасово окупованих на підконтрольні території. Натомість роблять життя людей нестерпним і змушують їх виїжджати, але лише на територію Росії.


Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує випадки примусових депортацій на територію Російської Федерації та Білорусі, скоєних під час російської збройної агресії проти України.

Якщо ви стали потерпілим або свідком примусової депортації на територію Російської Федерації або Білорусі, залиште інформацію про себе в онлайн-формі або ж напишіть на електронну адресу iy@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами.

За згодою заявника отримана інформація буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, зокрема до Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Міжнародного кримінального суду тощо для розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter