Із села Дружба Донецької області евакуювали сімʼю з дитиною, яка має інвалідність

Дата: 06 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Група поліції з евакуації “Білі янголи” вивезла дитину з інвалідністю із села Дружба, що за 2 кілометри від фронту в Донецькій області. За словами поліціянтів, з прифронтової Торецької громади залишається евакуювати ще 16 дітей.

Про це йдеться на сайті поліції Донецької області.

Дорогою з Дружби поліціянти показали порожні вулиці зі зруйнованими будинками та покинутими тваринами.

Попри те що в селі не залишилося жодного вцілілого будинку, там мешкала сім’я з дитиною з інвалідністю.

На відео чути, що правоохоронцям довелося переконувати людей виїжджати з-під обстрілів. Зрештою, хлопчика з інвалідністю та його рідних вдалося вивезти на безпечну територію. Наразі вони перебувають у шелтері, а далі волонтери допоможуть їм дістатися Києва.

Крім того, поліціянти евакуювали з Торецької громади ще одну сім’ю – хлопчика Івана з мамою, дідусем і бабусею. Друзів у хлопчика не залишилось – усі діти роз’їхалися. Останні пів року дитина через обстріли майже не виходила на вулицю, тож його мама вирішила виїхати до безпечнішого місця.

Поліцейські закликають і інших людей евакуйовуватися з небезпечних місць. Для цього можна звернутися на гарячі лінії евакуаційних груп “Білий янгол” на напрямках:

  • Авдіївський – 066-56-19-102;
  • Бахмутський – 066-56-15-102;
  • Великоновосілківський – 066-56-11-102;
  • Лиманський – 066-56-16-102;
  • Мар’їнський – 066-56-10-102.

Нагадаємо, що з Вугледара на Донеччині також евакуювали трьох цивільних.

До початку повномасштабного вторгнення Росії в місті мешкало понад 14 тисяч людей, торік місцеві посадовці казали, що в самому Вугледарі лишилися 189 з них, а на території громади – ще понад 800 людей. Цього року в поліції кількість містян оцінювали вже не більш ніж у сотню. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter