З Вугледара евакуювали трьох мешканців та доставили до міста гуманітарку

Дата: 06 Березня 2024
A+ A- Підписатися

З Вугледара на Донеччині евакуювали трьох цивільних. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

До початку повномасштабного вторгнення Росії в місті мешкало понад 14 тисяч людей, торік місцеві посадовці казали, що в самому Вугледарі лишилися 189 з них, а на території громади – ще понад 800 людей. Цього року в поліції кількість містян оцінювали вже не більш ніж у сотню. 

“Дорога в місто щільно вкрита вирвами, окупаційні війська б’ють по ній та розташованим поруч будівлям, щоб зробити шлях не проїзним. Шанси потрапити під обстріл на відкритій ділянці – 10 з 10. До того ж над головою кружляють БпЛА росіян, які наводять артилерію”, – описують умови роботи члени евакуаційного екіпажу. 

Серед трьох евакуйованих вугледарців є маломобільна жінка, яка потребує лікування.

Окрім цього, поліція змогла доставити до міста гуманітарну допомогу. Видавати її довелося в імпровізованому пункті серед руїн. 

Поліцейські закликають і інших людей евакуйовуватися з небезпечних місць. Для цього можна звернутися на гарячі лінії евакуаційних груп “Білий янгол” на напрямках:

  • Авдіївський – 066-56-19-102;
  • Бахмутський – 066-56-15-102;
  • Великоновосілківський – 066-56-11-102;
  • Лиманський – 066-56-16-102;
  • Мар’їнський – 066-56-10-102.

Нагадаємо, що повномасштабна війна непропорційно вдарила по літніх людях. Великі втрати серед цієї категорії населення експерти пов’язують з тим, що їхні потреби проігнорували посадовці.

Правозахисники раніше збирали історії літніх українців, які лишаються у своїх домівках навіть під час бойових дій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter