З російського полону звільнили проректора Херсонського університету Максима Вінника

Дата: 23 Червня 2022
A+ A- Підписатися

З полону російських військових звільнили проректора Херсонського державного університету Максима Вінника.

Про це повідомив ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.

Фото: фейсбук-сторінка Олександра Співаковського

Ректор вишу зазначив, що Вінника звільнили днями, а інформацію про це просто не розголошували. 

“Ті, хто знає, яке воно життя в окупації, розуміють, чому ми відразу не оприлюднили цю інформацію. Бо ніхто не міг гарантувати безпеку Максиму у Херсоні”, – каже Співаковський. 

Нині Вінник вже на підконтрольній українському уряду території й у телефонній розмові сказав ректору ХДУ, що з ним все добре, він у безпеці. 

Херсонські журналісти повідомляли, що російські солдати викрали Вінника прямо на очах у перехожих біля гуртожитку вишу та відвезли в невідомому напрямку, а робили це за наказом колаборантки Тетяни Томіліної, яку росіяни хочуть зробити новою ректоркою.

Херсонщина та Запоріжжя, за даними правозахисників Центру прав людини ZMINA та Медійної ініціативи за права людини, є лідерами за кількістю викрадень російськими військовими в Україні. Загалом же у восьми областях вдалося дізнатися про щонайменше 800 таких випадків.

Нагадаємо, що за даними віцепрем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук у полоні російських військових перебувають понад 1,5 тисячі цивільних українців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter