З російського полону додому повертаються 45 українців – Верещук

Дата: 28 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

28 квітня між Україною та РФ відбувся сьомий обмін полоненими. Додому повертаються 45 українців, зокрема 5 поранених військових Збройних сил України.

Про це повідомила віце-прем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

“Сьогодні звільнили з російського полону 45 наших людей. 13 офіцерів та 20 солдатів (з яких 5 поранені). Також повертаємо додому 12 наших цивільних”, – йдеться у повідомленні.

Всього від початку повномасштабної війни Росії проти України з полону звільнили 292 українців.

Попередній обмін між Україною та РФ відбувся 21 квітня. Тоді додому повернулися 19 полонених, з яких 10 – військовослужбовці.

Раніше ZMINA повідомляла, що на тимчасово окупованих територіях Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Луганської та Донецької областей російські військові викрадають чоловіків призовного віку. Найчастіше серед них ветерани АТО / ООС, колишні військові та правоохоронці, а також проукраїнські активісти.

За даними української розвідки, головна мета таких дій – “поповнення обмінного фонду”. Українських заручників планують обмінювати на російських військових злочинців. Навіть за умови, якщо українці не брали участі в бойових діях 2022 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter