З російського полону вдалося повернути ще 44 українців, з них двоє – цивільні

Дата: 26 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

З полону РФ вдалося повернути додому 44 українців. З них – двоє цивільних та 42 військових, прикордонників, нацгвардійців і моряків.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Фото: Андрій Єрмак

Серед військових – 36 рядових та сержантів і шестеро офіцерів, які захищали Маріуполь та “Азовсталь”, Херсонщину і Схід України. 

Як зазначає Єрмак, серед звільнених є поранені, яких окупанти катували в полоні. Також є двоє чоловіків, дружин яких вдалося звільнити з полону раніше.

“Наша команда, Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими, продовжуємо виконувати задачу президента Володимира Зеленського, яка звучала чітко: “Повернути додому всіх”. Сила держави вимірюється тим, як вона цінує своїх людей. Наш принцип – українці є найвищою цінністю”, – наголосив він.

Фото: Андрій Єрмак

Раніше керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що Україна наближається до обміну “всіх на всіх” з Росією. За його словами, вдалося обміняти вже 2200 людей, і це є “безпрецедентним випадком у світовій історії”

Нагадаємо, що 10 квітня, у понеділок, Україна повернула з полону РФ ще сотню своїх захисників та захисниць. Серед них – військові, моряки, прикордонники та нацгвардійці.

16 квітня в межах великоднього обміну полоненими Україна повернула ще 130 захисників. Обмін відбувався в декілька етапів впродовж останніх днів. Додому повернулися рядові й сержанти, які потрапляли в полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому та Херсонському напрямках.

З нагоди Рамадану – священного місяця для всіх мусульман – Україна запропонувала Росії обміняти за принципом “всіх на всіх” військовополонених, які сповідують іслам. Однак Росія від такої пропозиції відмовилась.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter