З російського полону повернули ще пів сотні українських захисників та цивільних

Дата: 01 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок чергового обміну полоненими між Україною та Росією додому повернулися пів сотні українських захисників. 

Про це розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак

Фото: Андрій Єрмак

З полону вдалось повернути оборонців Маріуполя та “Азовсталі”, полонених, що були в сумнозвісній колонії в Оленівці, а також поранених, зокрема в боях на Донецькому, Луганському й Запорізькому напрямках.

“Це велика робота, яка продовжується щодня. Ми будемо працювати до звільнення останнього українця. Всі будуть вдома”, – прокоментував обмін Єрмак. 

Напередодні, 26 листопада, з російського полону вдалось повернути 12 українців, зокрема військових, цивільне подружжя та чоловіка, яких вважали безвісти зниклими. 

Фото: Андрій Єрмак
Фото: Андрій Єрмак

Від початку повномасштабного російського вторгнення додому з полону вдалось повернути майже тисячу українців, кажуть у СБУ.

 
 

Нагадаємо, що у російському полоні українців катують. До прикладу, моніторам ООН вдалося дізнатися про поранення ножем та з травматичної зброї, погрози зброєю, імітації страти, підвішування за руки та ноги, обпечення сигаретами. Відомо й про різні форми сексуального насильства, наприклад підтягування чоловіків за мотузку, прив’язану до геніталій, або роздягання під час погрози зґвалтувати.

Детальніше про те, як тримають українських військовополонених у Росії та на окупованих нею територіях, ви можете прочитати за посиланням

Свідчення, надані моніторам ООН російськими військовополоненими, яких тримають в Україні, ви можете знайти тут
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter