З російського полону повернули ще 22 українських воїнів: наймолодшому з них – 23 роки

Дата: 07 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

7 серпня, у понеділок, до України з російського полону повернули 22 захисників. Найстаршому з них виповнилося 54 роки, наймолодшому – 23.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Фото: Андрій Єрмак

“Це бійці ЗСУ, з них два офіцери, військовослужбовці рядового та сержантського складу. Вони брали участь у боях на різних напрямках, серед звільнених є поранені”, – йдеться в повідомленні.

Усі визволені військові пройдуть курс фізичної та психологічної реабілітації, реінтеграції та отримають необхідне лікування за підтримки фахівців-медиків.

“Дякую Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими, всій нашій команді за цю роботу. Маємо виконати задачу президента та повернути всіх наших людей”, – підсумував Єрмак. 

Тим часом Омбудсман Дмитро Лубінець повідомив, що це – 48 обмін, який вдалося провести. Загалом з початку повномасштабної війни з російського полону повернули 2 598 українців. 

Раніше ZMINA писала, що під час попереднього обміну полоненими, який відбувся 6 липня, до України повернули ще 45 воїнів ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ, а також двох цивільних і двох дітей, яких раніше депортували до РФ.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими зауважили, що вдалося повернути додому двох оборонців, які мали статус зниклих безвісти.

Деякі з українських захисників мають важкі бойові поранення, травми, отримані в полоні. На них чекає програма лікування, реабілітації та реінтеграції, а також усі вони отримують набір найнеобхідніших речей та засоби для зв’язку з рідними. 

Крім того, додому повернули незаконно вивезених до Росії українських дітей – шестирічного Рената та 10-річну Варвару. Їхню матір, бойову медикиню, звільнили під час великого обміну в жовтні 2022 року. Вони з чоловіком давно чекали на повернення своїх дітей, яких депортували до Росії.

Нагадаємо, що 14 липня, у пʼятницю, також відбулася репатріація тіл загиблих українських військовослужбовців з тимчасово окупованих територій України. Вдалося повернути тіла 62 оборонців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter