З російського полону до України повернулися ще 103 захисники

Дата: 14 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Вдруге за два дні РФ та Україна провели обмін військовополоненими. До України повернулися 103 військовослужбовці, серед них є воїни бригади “Азов”.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Джерело: телеграм-канал Володимира Зеленського

“82 рядових та сержантів. 21 офіцера. Захисників Київщини, Донеччини, Маріуполя та “Азовсталі”, Луганщини, Запоріжжя, Харківщини. Воїнів ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонників, поліцейських”, – йдеться у повідомленні.

За словами Уповноваженого з прав людини Дмитра Лубінця, переважну більшість наразі визволених із полону росіяни утримували з перших днів війни.

Джерело: телеграм-канал Володимира Зеленського

Серед звільнених – оборонці 36 бригади морської піхоти, Нацгвардії, зокрема 12-ї бригади спеціального призначення “Азов”, прикордонники, представники спецпідрозділу “Кракен”. Також є представники Національної поліції та тероборони, ДСНС, підрозділів ЗСУ.

Повернені потребують серйозної реабілітації, адже за час перебування у полоні стан їхнього здоров’я значно погіршився”, – зазначив Лубінець.

Омбудсман додав, що загалом з початку повномасштабного вторгнення вдалося провести 57 обмінів військовополоненими і повернути 3672 українців.

Нагадаємо, 12 вересня до України повернули ще 49 полонених, з яких 23 – жінки. Серед них є як цивільні особи, так і військові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter