З початку серпня з Торецької громади на Донеччині вивезли 35 людей

Дата: 17 Серпня 2024
A+ A- Підписатися
З початку серпня поточного року з Торецької громади Донецької області, яка постійно перебуває під обстрілами росіян, рятувальники групи “ФЕНІКС” вивезли 35 цивільних. У самому Торецьку наразі перебуває близько 3 000 жителів.
 
Про це повідомила пресслужба Головного управління ДСНС України у Донецькій області.
 
Джерело: фейсбук-сторінка Головного управління ДСНС України у Донецькій області

Зазначається, що у Торецькій громаді наразі тривають запеклі бої, де постійно вибухають снаряди, наражаючи місцевих жителів на небезпеку. 

“Тільки з початку серпня співробітники Служби порятунку з Торецького напрямку евакуювали 35 осіб, серед яких двоє маломобільних”, йдеться у повідомленні.

Джерело: фейсбук-сторінка Головного управління ДСНС України у Донецькій області

Разом з тим, за даними голови Донецької ОВА Вадима Філашкіна у самому Торецьку зараз залишаються близько трьох тисяч людей, але евакуація йде дуже повільно.

“У Торецьку зараз знаходиться близько трьох тисяч людей. Всі вони перебувають у підвальних приміщеннях. На жаль, виїжджають дуже повільно: 10-15 людей щодня”, поінформував Філашкін.

За його словами, попри спроби проникнення російських диверсійних груп, наші захисники повністю контролюють місто. Але загалом в області ситуація дуже складна.

Джерело: фейсбук-сторінка Головного управління ДСНС України у Донецькій області

Також очільник Донецької ОВА додав, що з Покровської громади люди евакуюються самостійно.

“У Покровській громаді зараз приблизно 60 тисяч людей. Люди виїжджають звідти, тому що ворог обстрілює місто майже кожного дня і балістичними ракетами, і керованими авіабомбами. Люди прислухаються до порад органів влади, вони евакуюються самостійно”, розповів він.

Нагадаємо, за два роки повномасштабної війни з РФ із прифронтових районів Донеччини евакуювали понад 197 тисяч громадян, із них більш ніж 24 тисячі  діти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter