З початку повномасштабної війни в Україні від вибухонебезпечних предметів постраждали 950 цивільних

Дата: 18 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Станом на березень 2024 року з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні від вибухонебезпечних предметів постраждали 950 осіб, з них 289 загинули і 661 людина дістала поранення.

Про це повідомив начальник головного управління протимінної діяльності цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України Руслан Берегуля під час презентації галузевої Національної асоціації з гуманітарного розмінування.

Фото: Getty Images

“З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні зафіксували 647 інцидентів, повʼязаних з вибухом вибухонебезпечних предметів серед цивільного населення, внаслідок яких постраждало 950 осіб. З них загинуло 289 осіб, 661 особа зазнала поранень”, – зазначив він.

Берегуля наголосив, що Національну стратегію щодо розмінування вже розробили, схвалили на засіданні національного органу з питань протимінної діяльності й передали до РНБО для затвердження президентом України.

Раніше ZMINA писала, що Україна використовуватиме штучний інтелект для розмінування своєї території. Міністерство економіки сформувало цілісну стратегію інформаційного менеджменту гуманітарного розмінування території України та підписало угоду про партнерство з американською компанією Palantir Technologies.

Нагадаємо, що станом на грудень минулого року в Україні розмінували вже понад 2,6 тисячі квадратних кілометрів територій, 68,4 кв. км акваторій або водойм, 8,5 тисячі кілометрів автомобільних доріг, 8,7 тисячі кілометрів ліній електропередач, 3,087 тисячі км залізничних колій та 650 км трубопроводів.

Зважаючи на потребу гуманітарного розмінування такого масштабу, Міноборони ухвалило рішення щодо збільшення чисельності особового складу підрозділів розмінування в складі Збройних сил України та Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ) до майже 5 тисяч осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter