Міноборони України збільшило чисельність особового складу підрозділів розмінування

Дата: 14 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

З початку повномасштабного вторгнення в Україні вже розміновано понад 2,6 тисячі квадратних кілометрів територій, 68,4 кв. км акваторій або водойм, 8,5 тисячі кілометрів автомобільних доріг, 8,7 тисячі кілометрів ліній електропередач, 3,087 тисячі км залізничних колій та 650 км трубопроводів.

Про це на брифінгу у Military Media Center повідомив начальник управління протимінної діяльності – заступник начальника Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки МО України полковник Олег Шуварський.

Олег Шуварський. Джерело: Military Media Center

Водночас площа деокупованих територій, на яких сьогодні можливе виконання заходів гуманітарного розмінування, оцінюється в 45 тисяч кв. кілометрів, зауважив офіцер.

Зважаючи на потребу гуманітарного розмінування такого масштабу, Міноборони ухвалило рішення щодо збільшення чисельності особового складу підрозділів розмінування в складі Збройних сил України та Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ) до майже 5 тисяч осіб.

Зараз у складі ЗСУ сформовано 5 батальйонів розмінування, в складі ДССТ – також 5 і три окремі роти, уточнив Шуварський.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в найближчі 10 років українські посадовці планують повернути в господарську експлуатацію щонайменше 80% забруднених внаслідок повномасштабного російського вторгнення земель. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter