З початку повномасштабного наступу РФ в Україні загинуло 43 медійники – НСЖУ

Дата: 02 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

З початку повномасштабної агресії Росії в Україні загинуло щонайменше 43 медійники: вісім журналістів, які виконували професійні обов’язки, 13 — цивільних жертв, 22 представники ЗМІ, які мобілізувалися для захисту України в лавах Сил оборони.

Про це 2 листопада, в Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів, повідомила Національна спілка журналістів України (НСЖУ).

Джерело: pixabay.com

Міжнародна федерація журналістів, до якої входить і НСЖУ, цього дня закликала уряди в усьому світі, журналістів і медіагрупи підтримати схвалення нової Міжнародної конвенції про безпеку та незалежність журналістів та інших медіапрофесіоналів.

“Попри численні протоколи, вказівки та пропозиції медійники щодня стикаються із загрозами. Безкарність і далі погіршує ситуацію: дев’ять з кожних десяти вбивств журналістів залишаються безкарними”, – йдеться в повідомленні.

Росія має бути притягнута до відповідальності за воєнні злочини, кровопролиття і загибель десятків тисяч людей, зокрема й журналістів та інших працівників ЗМІ, спричинену її вторгненням на територію України, наголосили в НСЖУ.

Джерело: НСЖУ

Раніше ZMINA повідомляла про те, що за вісім місяців з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 457 злочинів проти журналістів і медіа в Україні. Такі дані наводить Інститут масової інформації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter